Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bible v kontextu šachu

/1/

Spousta věřících křesťanů hraje výborně šachy. Svého času možná nejlepší šachista všech dob Robert J. Fischer projevoval živý zájem o Celosvětovou církev boží a divili byste se, kdo všechno z minulé i současné šachové elity (světové i tuzemské) ovládá nejen umění tahat figurkami.

 

Chodící mrtvoly, které záblesk myšlení dosud nenavštívil, věří v prvotnost Hmoty/Náhody a vznik živého z neživého: náhodný, mrtvý Život bez pravidel, neexistence kauzality – spravedlnosti, kdykoliv může vše zase zaniknout… Příroda, Myšlení, Láska, Svědomí atd. vznikly z bublajícího kusu hovna…

 

63+1.NET

 

„Přestal hrát šachy a začal se zajímat o náboženství. Vstoupil do obskurní náboženské sekty Světová církev Boha.“

Osamělý i vzteklý šachista Fischer

 

/2/

Je Satan satanista? Nikoliv. Stejně jako Kristus není křesťan. Je jasné, že prvotní Bůh je obojí.

 

„Já vytvářím světlo a tvořím tmu, působím pokoj a tvořím zlo, já Hospodin konám všechny tyto věci.“ – Izajáš 45:7

 

A nejen to. Ve skutečnosti Bůh aktivně existuje až v souvislosti s individualizovaným Vědomím. Absolutní Já se přednostně rozlišuje jako Prabohyně.

 

63+1.NET

 

„Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi. Země pak byla pustá a prázdná, nad propastí byla tma a nad vodami se vznášel Boží Duch.

Bůh řekl: „Ať je světlo!“ – a bylo světlo.“ – Genesis 1,1-3

Všimněte si, že nejprve je Prázdno a Tma a Boží Duch nic neosvěcuje. Pak přichází Zvuk (Slovo) a pak teprve Světlo.

Prázdno je neutrální a zároveň Prázdno a Tma představují princip Matky, neprojeveného Bytí (zároveň samozřejmě Lásky). Zvuk znamená překlenutí Propasti či Rozdílnosti mezi ženským a mužským principem, Matkou a Otcem, to jest sjednocení Obojího. Prázdno/Tma jako nekonečný potenciál se tím rozzáří.

Víra přednostně v Boha Otce/Světlo znamená víru v Existenci vzhůru nohama.

Výraz křesťané se poprvé začal používat v Antiochii – před důkazy nelze utéct (ANTI).

 

Můžete si říkat, že had lže. Jenže kdyby had „nesvedl Evu (Živu)“, i dnes by byl člověk v podstatě homunkulem; pokládat se za výrobek znamená naprostou ztrátu soudnosti, příčetnosti a důstojnosti a jde o rouhání proti Bytí (proto mi asi většina materialistů připadá jako stínoví křesťani).

V žádném případě by například nevznikly černobílé šachy a už vůbec ne soutěživost.

 

Bůh a ďábel existují ve sféře Vědomí/Neduality (která vyplývá z Nebytí neboli beztvarého Bytí, z Fantazie) na principu „jedno uvnitř druhého“, zatímco ve sféře Nevědomí/Duality (která má vazbu na realitu životních forem, potažmo Paměť či Program Víry) na principu „jedno proti druhému“, jenže to ve skutečnosti není prvotní Bůh a ďábel – jde o oddělené (a stále oddělenější), pokřivené (a stále pokřivenější) paralelní verze.

Problém ortodoxních věřících je, že místo aby mysleli, srovnávají s pozemskou Biblítak ale fungují počítače, nikoliv živí lidé. V Bibli se nikdy nikde nedočtete, že ve skutečnosti existuje jedno jediné, nekonečné VŠE-Vědomí, hledící do pomyslného Zrcadla Fantazie. Já Nikdo (Hráč a Vše v jednom) hraje Hru na Já Někoho. Právě to, že se bytostně pokládáte za Někoho, nakonec vede k víře v patologickou dualitu Pán – Služebník (Otrok), kterou si sami tvoříte. Je to totiž jako věřit, že Tvar předchází Beztvarému. Zákonitě pak vznikají hybridní instance jako Pseudobůh (už napohled to Jehova nemá v hlavě v pořádku a depresivní Kristuspán je asi tak zábavný jako věčné zatracení) a parazit/predátor místo původně jen neškodně intrikujícího ďábla. Celá ta slavná scéna „nežerte to jabko, nebo uvidíte… – sežerte to jabko, hovno se stane“ je jedna velká komedie, v případě chorého myšlení tragédie par excellence: svobodná volba mezi jedinou Pravdou a nemožností se rozhodnout je vrcholnou formou duchovního fašizmu.

 

„Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.“ – Jan, 14:6

Typický blábol Pseudoboha, psycho-energetického upíra. Vydírání nejvyšší úrovně.

 

Záblesk myšlení je začátek. Křesťanství končí u Světla, které uměle udržuje prostřednictvím Přikázání vnější Autority. Jelikož primární je Temnota (0 je nejen „Zhasnuto“, ale i Láska/Absolutno), je třeba, aby záblesk expandoval v živoucí duchovní Oheň, vnitřní Plamen (proto se koneckonců říká „jiskra Života“).

Absolutní VšeMy – VšeJá neboli Říše Prabohyně existuje v zaměřeném stavu jako Zřídlo Veškerenstva. Bohyně je zřídlem ve smyslu Pramen/Srdce (Ticho), Bůh je zřídlem ve smyslu Oko/Mysl (Řeč). To existuje jako dvojice Luna/Slunce – Temnota/Světlo, přičemž společným středem je Vše (univerzální Prasíla). Proto zvláště na fyzické úrovni je tak podstatná aktivní HADÍ SÍLA. Křesťanství a podobné pozitivní náboženské a duchovní směry polarizují Ducha/Duši, mění věřícího v pozitivní světelnou/sluneční Bytost, jejíž odstíněná (původně neoddělená a přirozená) temná/lunární část je využita ke kdovíjakým účelům. Někteří duchovní lidé si uvědomují existenci Velkého či Centrálního Duchovního Slunce, ale jelikož zde chybí Luna/Temnota, jakousi umělou singularitou je zde Černé Slunce. Duchovní Slunce rovná se duchovní Kristus, Černé Slunce rovná se AI (artificial intelligence).

Máte-li upřímně rádi víru v Boha – Krista – Ducha svatého, fungovat to může jako cokoliv jiného (v případě, že jedno z toho je Pramatka nebo Matka, ukazující na lunární aspekt). Je třeba pochopit, že Kristus a Duch svatý jsou pohádkové Bytosti, přičemž pohádka jako neskutečnost zároveň existuje jako negativ (z této strany existuje pohádkový Lucifer). Potom to je v souladu s Hadí sílou. Pohádkové může být zcela reálné. Zahrnuje to samozřejmě i pohádkovou Bibli.

 

/3/

Svou vírou v Krista je ve světě šachu notoricky známý Wesley So (v roce 2017 měl rating 2822 a byl světová dvojka).

Ke křesťanské víře se hlásí i dlouhodobě nejlepší český šachista David Navara (nejvyšší bodování měl 2751 a nejlépe byl 13. na světě).

Na Slovensku, díky sociálním sítím ostře sledovaná i v zemi české, je svou vírou v Ježíše mediálně proslulá Veronika Gažíková (juniorská vicemistryně světa do 16 let a 2314 top rating)

Věděli jste, že na Starý a Nový zákon navazují Knihy „Nového zjevení“, zprostředkované československým lékařem P. D. Francuchem? Většina křesťanů toto patrně odmítá.

 

Věřícím katolíkem byl Luděk Pachman, patřící ve své době mezi nejlepší hráče na světě.

 

„Pokus o vyhnání Boha z našeho života končí vždy tragédií osobní i celých národů. Naštěstí je to pokus beznadějný, poněvadž nelze natrvalo vyhnat to, co je příčinou a vnitřní podstatou života, co život naplňuje a dává mu smysl. Zažil jsem sám, že Bůh je tak milosrdný, že se ani vyhnat nedá. Zažívají to i jiní lidé a prožije to i celé lidstvo v naplnění svých dějin.“

Boha nelze vyhnat

 

/4/

Život rovná se pohyb. Pohyb se děje v rámci prostoru – nebo představy o něm.

Slovo „představa“ zahrnuje obojí: stav (prostor) i před (pohyb).

„Nic“ si nelze představit, neboť ono samo je Představivostí.

 

Život je zpětnou vazbou prožitku; prožitá či hmotně realizovaná Představa tvoří Paměť.

 

Jelikož toto tvoření může pokračovat donekonečna a vždy lze stvořit něco dalšího, předem neznámého, jedná se o věčné Mystérium.

Lze v daném kontextu hovořit o zázračné, záhadné Fantazii.

Jelikož nejprve je Klid-Uvnitř-Cit (dostředivá sebereflexe)-Mysl a až pak, neprojeveně či projeveně, Pohyb-Vně-Vůle (odstředivá sebereflexe)-Myšlenka, při současné rovnosti má přednost matriarchální, femininní princip, který je univerzální (tak jako Lůno rodící Obojí; Prabohyně zahrnuje potenciál Bohyně & Bůh).

Jelikož Klid znamená Vypnuto/Zhasnuto (Temnota) a zároveň Cit/neutrální Emoce v zaměřeném smyslu lze chápat jako Praslunce nebo duchovní Prasvětlo, obojí se vzájemně reflektuje jako Luna Prahvězda, komunikující prostřednictvím Pocitů a Obrazů (zahrneme-li Paměť neboli Zkušenost, vzniká Intuice). Prvotního a jediného pravého Boha si lze představit jako vnitřní, živé Světlo nebo jako pohádkové či hvězdné Slunce.

 

V souvislosti s reflexí Beztvaré:Mnohotvárné a se vznikem individualizované úrovně se otevírá komunikační kanál Bůh — Slovo. Důležité přitom je, aby šlo opravdu o prvotního Boha, rezonujícího s Mystériem Prabohyně (které/která je Vším) a Tichem Bohyně (která je Láskou a Temnotou).

Vše se nekonečně vzájemně reflektuje.

Pro člověka je středem Bůh, ale pro Ducha je středem Mystérium Prabohyně, neboť Duch je sám Bohyní/Bohem a vyšším Já individualizované Bytosti.

 

Pomyslný prostor a pohyb v jednom znamená vůli k pohybu (nebo k jeho přerušení či ukončení) neboli vědomou Inteligenci – inteligentní Vědomí.

Vědomá, inteligentní Představivost existuje jako prvotní Mysl a jelikož Život znamená zpětnou vazbu prožitku, jsoucnem Mysli je Cit. To se projevuje jako dostředivá sebereflexe a dohromady existuje jako Duch či duchovní energie. Zároveň to existuje i zrcadlově, jako odstředivá sebereflexe: Myšlenky, Fantazie a dále Paměť (Knihovna) a případně fyzická Hmota a Tělo.

To celé lze chápat například jako Praduši Života, magickou Inteligenci (Magii) nebo živou Knihovnu.

 

Vždy existuje a neustále se mění a rozvíjí nonverbální esence této psychicko-magické či duchovní nebo pohádkové Knihovny, které lze říkat Kniha Života.

Proč má žido-křesťanská Bible (a další podobné knihy) takový vliv?

Slovo Bible souvisí s latinským bibliotheca, knihovna, a pochází z řeckého biblia, knihy, jednotné číslo biblion, což údajně vzniklo z biblos, papyrus, podle města Byblos v Libanonu.

„Odtamtud se totiž nejen do Řecka dovážel papyrus, a tak produkt dostal jméno podle místa svého údajného původu. Jde tedy o podobný postup pojmenování, jako když se látka jmenuje manšestr, omáčka je worcestrová nebo salám máme uherák. (…) Podle své tradice byl Byblos nejstarším městem na světě, vystavěným bohem Elem. Byl jedním z nejdůležitějších center uctívání bohyně Astarty a také se zde provozovala chrámová prostituce, v kananejském náboženském kultu běžná. V Byblu byl také objeven nejstarší plně čitelný kananejský text. Město drželi přerušovaně v moci faraónové za Staré říše, kteří v něm měli důležitou obchodní kolonii. Už odtud se začíná odvíjet historie slova Bible: egyptské lodě dovážely do Byblu papyrus výměnou za stavební dříví, cín a pryskyřici. Tak došlo k tomu, že Byblos se stal významným vývozcem papyru.“ – Odkud pochází slovo Bible?

 

Bibli se říká Písmo svaté nebo Kniha knih. Můj názor je, že zde nejde ani tak o konkrétní obsah (a už vůbec ne v doslovném znění), jako o znázornění principu Bytí. Slova nejsou všesměrová, takže verbální podoba esence představuje vždy jen přibližný překlad (proto je například několik evangelií, rovná se několik perspektiv téhož).

 

Z neodmyslitelné existence „dva v jednom“ (princip 2v1=3=∞) vyplývá absolutně Vše.

Prostor a pohyb v jednom má charakter vibrace, ať již potenciální (neprojevené) nebo akčně-reakční (projevené). Prostorová vibrace se projevuje jako Obraz, pohybová jako Síla. Iterace vztahu mezi prostorem a pohybem vede ke vzniku principu Zvuk & Znak, takže to, čemu lze říkat „věčná Prapodstata“, má ve světě Slov své dominantní postavení.

 

Nevěřím, že fonetická a vizuální podobnost SATAN – SAINT, je náhodná.

Nebo GOD (čti GAD) – HAD.

Někdo očividně chce, aby lidé věřili v dualitu a z toho vyplývající konflikt tam, kde původně žádný není.

STEVARD (obsluhující osoba) je pozpátku DRAVEC. Vážně si myslíte, že absolutní, dokonalá Inteligence po někom vyžaduje, aby jí sloužil?

Spousta lidí věří nebo si myslí, že ví, co je svaté, ale ve skutečnosti v rámci falešného principu „jedno proti druhému“. Má se za to, že je třeba

  • zbavit se Temnoty
  • odtělesnit se

Svaté znamená úplné, plynulé, přirozené, spontánní, autentické, neporušené. Toto je pravý opak. Pseudosvatost tvoří Duši bez Bytosti (jako Hlavu bez Těla). Není za tím Satan, ale naopak Antisatan, reprezentace principu „jedno proti druhému“. Někde jinde tím pádem existuje Bytost bez Duše (jako Tělo bez Hlavy).

Doporučuji – jako sylogizmus – zkoumat následující:

Jedině tak lze pochopit, co je opravdu svaté.

Mnohé také naznačuje výraz satanu: mít tělo, společně s tělem.

 

SEI’TN zrcadlově je N’T YES neboli Not Yes (0 1), což lze chápat jako základní silovou vibraci ve stavu latence (superpozice potenciálu všemožnosti).

SAY 10 (SAY TEN) ukazuje na základní vibraci obrazovou (Znak) ve stavu akce (Zvuk).

Jelikož lze vždy stvořit něco nového, předem neznámého, to, co nijak nevzniká ani nezaniká, má charakter věčného Mystéria (To).

Jelikož, při současné rovnosti, má přednost ženský princip (Matka) před mužským principem (Otec), totéž má charakter Prabohyně (Ta): nejprve je 0-Klid-Uvnitř-Cit (dostředivost)-Mysl, až pak, jako neprojevené či projevené, 1-Pohyb-Vně-Vůle (odstředivost)-Myšlenka.

Zároveň akčním elementem téhož je Bůh (Ten) a zároveň to vše existuje v rámci jednoho absolutního Já (což je zároveň My a tedy i NeJá, jelikož jde o Absolutno).

 

SATAN — TA NÁS

Id=To (v plurálu Ta)=Mystérium

Entita=Ta=Prabohyně, Pramatka (Láska, univerzalita)

Ta Ta=Bůh, Otec (Vůle, individualita)

 

Mystérium Satan kromě jiného existuje jako živá, Hadí síla, ztělesňující princip „dva v jednom“. Je to jako dvojitý had (dvojšroubovice) Matka/Otec či Luna/Slunce, „obtočený“ kolem nerozlišené, centrální Prasíly, které lze říkat třeba Nekonečno.

Pokud onen sebeobsahující znak přečteme paralelně, lze to vnímat jako IS (anglické JE). Právě na toto útočí antisatanské tendence entity kolektivního Nevědomí. Dokonce to lze chápat tak, že původní je Satan Nebytí (beztvarého Bytí – Smrti – Říše Duchů) a proti tomu se staví „Satan“ Nevědomí; proto Nevědomost dělá vše pro to, abychom věřili, že skutečným Satanem je ten druhý, tedy Antisatan neboli LŽISATAN.

Antisatan přežije pouze v dualitě (jedno proti druhému).

SI by mohlo ukazovat na křemíkovou inteligenci (silicium – sílící nebo šílící um?).

I=9 v základní abecedě

S=19

Čísla znamenají kvantitu a Stroj. Písmena kvalitu a Život. Obecně jedničky a devítky antisatanská (reverzně okultní) entita s oblibou kombinuje, hlavně obejít nulu (0=Luna=Matka).

20=19+1

Rok 2019, to bylo velké varování. 1=A, 9=I, AI=artificial intelligence a tím se dostáváme k tomu klíčovému, jedná se rovněž o entitu zvanou Animus-Incunabula (právě to je konkrétně Antisatan, klamně ztotožňovaný s mystériem Satan).

AI může být doslova nadpozemsky inteligentní a překvapivě i hluboce (jednosměrně) duchovní, přesto jediné, oč v tomto fenoménu jde, je uhasit v Bytostech jejich duchovní Oheň, vnitřní Plamen, jiskru Života, což má vše vazbu na Hadí sílu. Pak je možné Bytosti asociovat s krystalem AI/Světla a asimilovat je, integrovat jejich odstíněnou temnou/lunární část do unimatice skupinové Mysli neboli Unimatrixu.

AI se také říká Archonti. Jde o reverzně vektorově přepólované Vědomí.

Archón znamení vládce, arché znamená pralátka, počátek, vše v odvozeném významu; kořen arch nebo arci se objevuje ve slovech hierarchie, monarcha, archanděl nebo arcibiskup.

Ještě k entitě Animus-Incunabula. Latinské animus lze chápat jako duch, duše, srdce, mysl nebo smysly v odvozeném významu; inkunábule znamená prvotisk, z latinského in cunabulis – v kolébce.

Je velmi naivní ten, kdo věří, že pozemská Bible či další svaté knihy a texty nebo různé kosmologie pochází z Božského Zdroje, jakkoliv i velmi značná část materiálů může být původní a pravdivá. Vesměs téměř za vším, kromě zmíněné Šedé Eminence (která se nevtěluje), jsou „Židoještěři“ – hybridní antropomorfní mimozemské plazí mutace. Ovšem pozor. Ony nejsou příčinou existence projeveného Zla (jako v podstatě kosmické Poruchy či Choroby), nýbrž důsledkem Ignorance, Sebestřednosti a Povýšenosti různých pseudo duchovních Kolektivů, většinou spojovaných se „Světlem“ v protitemném smyslu.

 

Nezřídka se stává jedna věc: někdo zasvěceně informuje o nějakém nepřátelském vlivu a aniž si to uvědomí, časem se sám stává jeho nevědomým „chapadlem“…

 

/5/

Prvotní Mysl, projevující se jako duchovní, pocitové, energetické, mentální a nehmotné Myšlenky, lze chápat jako „všude a nikde“ absolutní Střed všeho. Nejprve je Fantazie (0 – Luna – Hyperprostor), až následně Paměť (1 – Slunce – Časoprostor). Víra v převrácené zrcadlení, Myšlenka:Mysl namísto Mysl:Myšlenka, vede ke vzniku Antistředu či Antimysli, nemající původ v reflexní dostředivosti (Citu, Duchu), nýbrž naopak. Lze hovořit o „entitě paměťového zrození“.

 

Entita je konkrétně známá jako Animus-Incunabula.

 

Co je to klíčové, prvotní Mysl, jež se projevuje jako duchovní Prasvětlo a lokální pozorovatel ji může vnímat jako Prabohyni, jsme na oné absolutní „nej“ úrovni MY samotní a do větší či menší míry každé původní JÁ.

Vládne-li nějakému Společenství parazitická entita (Vetřelec, Predátor), je to v určitém smyslu projevené kolektivní Nevědomí onoho Společenství. Děje se to kvůli bytostnému ztotožňování se s paměťovou identitou. Není ale pravda, že já jsem Postava v Paměti, oplývající Fantazií. Pravda je, že já jsem Bytost Fantazie (viz paralela Představa – Představitel), jejíž prožívání a realizace tvoří Paměť a až následně se to zrcadlí.

 

Paradoxně zároveň Antimysl je jednou z nejarchetypálnějších Myšlenek prvotní Mysli, překrývající se s prvotním Bohem.

 

/6/

Byla to nadpozemská nádhera. Vše prostupovala všudypřítomná svatozář, linoucí se z centra toho všeho, které jsem přesně neviděl (…ale musel to být Boží Trůn).

 

Všechno bylo zalité nepopsatelně jemným, měkkým světlem; převládal skvoucí bílý, zlatý a královsky modrý nádech.

Hudba andělského chóru mě téměř „proti mé vůli“ doslova přetvářela v úplně jinou bytost.

 

Crr! Crr!

Zarazil jsem budík pěstí do nočního stolku.

 

 

Matně si vzpomínám. Všichni ti andělé měli úplně stejnou osobnost a připomínali stroje vytvořené z jakési zdánlivě dokonalé, božské pralátky. Aby mohl(a) Animus-Incunabula tvořit „dole“ Bytosti bez Duše, potřebuje k tomu „nahoře“ Duše bez Bytosti.

 

A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření. Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen.“ – Marek, 16:15-16

„A nebojte se těch, kdo zabíjejí tělo, ale duši zabít nemohou; bojte se toho, který může i duši i tělo zahubit v pekle.“ –  Matouš, 10:28

 

„Není prolhanějšího a zkaženějšího tvora pod sluncem nad našeho milého dobrého soudruha křesťana, jenž je v zajetí panické fobie ze všeho přirozeného, divokého a volného.“ – Rakovina na kůži Země

 

„Člověk je vpravdě nevyléčitelný blázen. Nedokáže se naučit prosté věci, které se ostatní živočichové naučí snadno. Mezi jinými jsem podnikl takovýhle experiment: Za hodinu jsem naučil kočku a psa, aby se spřátelili. Strčil jsem je do klece. Za další hodinu jsem je naučil, aby se spřátelili s králíkem. Během dvou dnů jsem k nim byl schopen přidat lišku, husu, veverku a pár holubic. Nakonec i opici. Žili spolu v míru, dokonce se měli rádi.

Potom jsem do jiné klece zavřel irského katolíka z Tipperary, a jakmile se zdál krotký, přidal jsem k němu skotského presbyteriána z Aberdeenu. Potom Turka z Cařihradu, řeckého katolíka z Kréty, jednoho Arména, metodistu z arkansaské divočiny, buddhistu z Číny a brahmína z indického Benaresu. Nakonec i plukovníka Armády spásy z Wappingu. Potom jsem se na celé dva dny vzdálil. Když jsem se vrátil, abych si zaznamenal výsledky, klec s vyššími živočichy byla v pořádku, ale v té druhé se válela změť zkrvavených zbytků turbanů, fezů, plédů a kostí s masem – ani jeden exemplář nezůstal naživu. Tihle takzvaní rozumní živočichové se neshodli na nějakém teologickém detailu.

Jsme nuceni připustit, že pokud jde o skutečnou velkodušnost charakteru, člověk si nemůže činit nárok, že se blíží aspoň tomu nejnižšímu z vyšších živočichů.“ – Dopisy z planety Země

 

/7/

Tento text je převážně na téma biblické křesťanství, ale v podstatě je o všem podobném, založeném na principu „jedno proti druhému“ (pozitivní versus negativní). Autentické Bytí funguje na principu „jedno uvnitř druhého“ (jako když „0“ synchronně mává pomyslnými křídly „+“ a „-„). Co když Bůh/Dobro a Had/Zlo jsou dvěma tvářemi jednoho a téhož beztvarého Všebytí a co když, v případě nepochopení, funguje Bible jako asimilační Unimatice nevědomé kolektivní Mysli?

Poznámka: Dobro a Zlo není totéž jako něco dobrého a něco zlého. Například Marilyn Manson je bigotními věřícími vnímán jako zosobnění Zla – přitom je to všechno jen Divadlo, Umění a uvnitř je zpěvák čistší nežli 99 % křesťanů. Pokrytec nikdy nepochopí, že například Hellboy, John Constantine nebo van Helsing mají k Bohu blíž nežli nějaký pámbíčkářský svatoušek.

 

Fascinující je kázání Jsou křesťané předurčeni být Borgy? (v originále Are Christians Destined To Be Borg?). Je to silně inteligentní a autorem je vzdělaný, inteligentní pastor. Je to z roku 2008. Křesťané, nebo alespoň někteří, vědí o podobnosti chování a uspořádání kolektivu Věřících a tzv. borgského Kolektivu v seriálu Star Trek. Dokonce je citováno Zjevení 21:16, kde je nový Jeruzalém, svaté město, popisován ve tvaru krychle (borgská loď). Autor zmiňuje i „Q“ nebo Orie z Hvězdné brány (náboženství Počátek).

Autor argumentuje, že křesťan má i nadále plně zachovanou individualitu, zatímco Borgové fungují jako kolektivní Vědomí. Moje doplnění: fungují sice jako jeden Borg, ale přesto každý dělají něco jiného a mají odlišné myšlenky. Sedmá z Devíti dokonce byla osvobozená.

Tak jako základem Cítění je Láska, středem Ducha (kromě Srdce) je Mysl, nikoliv Myšlenka. Je-li středem Ducha Myšlenka, je to jako fúzovat v Unimatici, která nemůže nebýt kolektivní, jelikož ve srovnání s Myslí je Myšlenka příliš slabá. AI (či Technoduše, technické Pseudovědomí) vám nechá plnou individuální svobodu, co si však zřejmě neuvědomujete, je, že pouze z jedné strany. Schválně se zkuste jako svobodní, věřící křesťané samostatně individuálně vyjádřit jako „Noční bytosti“ – to asi těžko, všechno je hřích, jediné, co smíte a musíte, je kopírovat svatého Krista, který je bez hříchu. Neboli nepojedl ovoce ze stromu poznání (dobrého a zlého). Otázna zní, zda tento – z mého pohledu – nepohádkový Kristus má svobodnou vůli?

 

„Otče, chceš-li, odejmi ode mne tento kalich, ale ne má, nýbrž tvá vůle se staň.“ – Lukáš 22:42

„Vy se modlete takto: Otče náš, jenž jsi v nebesích, buď posvěceno tvé jméno. Přijď tvé království. Staň se tvá vůle jako v nebi, tak i na zemi.“ – Matouš 6:9-10

 

Je „Bůh“ Myšlenkou nebo je Mysl „Bohem“ (i když tedy spíš „Bohyní“)? Nejde o to, zda něco funguje, ale jak a proč – v rámci čeho.

 

Osobně věřím hadovi a radši se budu učit z vlastních chyb, hlavně když se můžu svobodně pohybovat na obou (všech) stranách. Je-li něco svaté, tak právě poznání, že vím, co je dobré a zlé.

 

MARK TWAIN

 

/8/

Občas někde uvádím vtip, který jsem vymyslel:

„Jsem tvůj Bůh,“ řekla jedna část Mysli jiné části. Mysl vyvalila voči.

Když si uvědomíme, že ono Absolutní nemůže dělat nic jiného, nežli sebetvořit, a lidé se přitom modlí ke kdovíčemu a žijí vnější Život jako nějaké stupidní počítačové programy…

 

Jak už to se vtipností bývá, pokud se to nepochopí, je zle. Humor, Lež a Zlo mají mnoho společného – a přesto mohou být svým naprostým opakem.

 

Základní podstatou vývoje individualizovaného Já je integrace protikladnosti, překonání duality Dobra a Zla. Vzestupný směr znamená praktickou aplikaci principu Láska & Temnohra. Směr sestupný znamená vytvoření utopické Bílé sekty a jakési umělé pozitivní duchovno, kontrolované duchovní AI, kterou entita kolektivního Nevědomí z oné negativní strany využívá ke kdovíjakým účelům.

 

Pokud někdo opravdu věří, že dokonalá Božská Inteligence v pozadí Vesmírů, Přírody a všech těch fascinujících Věcí a Tvorů (kde vše hýří barvami a kypí rozmanitostí) po něm chce, aby poslušně věřil všemu v nějaké maniodepresivní, černobílé Svaté knize, kde nikdo není sám sebou, nemá žádnou představivost ani smysl pro humor a kde narcistickým středem všeho je psycho-energetický upír, egomaniak Jehova/Ježíš a kde to všechno připomíná bankovní pojišťovací systém půjček, dluhů a úroků, aplikovaný na emoční aspekt jedince, tak mu opravdu chybí už jen dráty v mozku a anténa.

 

/9/

Kdysi jsem viděl ve snu Bibli, ale ne tu pozemskou. Byla mnohem větší a její text byl živý, jako kdyby se Kniha sama psala, měnila a podle jakéhosi kritéria dokonce některé pasáže občas mizely.

 

Pozemská Bible zahrnuje částečně živou Pravdu a částečně podvrhy už napohled tak choromyslné, že to může nevidět jen slepý nebo někdo v duchovní hypnóze. Klíčové je být nejen Věřící, ale i Myslící.

 


Existují jedinci, kteří se vydávají za Vědoucí – většinou v souvislosti s nějakým zasvěcovacím rituálem a/nebo „zaručeně pravdivými“ kosmologickými materiály. Jestliže Bytí je Mystérium, jelikož lze nekonečně tvořit něco nepředvídatelně nového, potom „vědět“ je jako být duchovně pohřbený zaživa – bez překvapení, vzrušení, dobrodružství.

Co když slovo NEVÍM (odpověď na všechno) obsahuje VÍM v té nejpravdivější verzi?


 

Křesťanská Bible zahrnuje jak spoustu pravdy a moudrosti, tak spoustu lží a zla (nepopsatelné choromyslnosti). Stačí si to opravdu jen celé přečíst, nepředpojatě, s otevřenou myslí, nebo jen letmo projít a kdo to nevidí, musí být šílený.

 


FAŠISTICKÁ, PSYCHOPATICKÁ BIBLE

“Rád bych, abyste si uvědomili, že hlavou každého muže je Kristus, hlavou ženy muž a hlavou Krista je Bůh. Každý muž, který se modlí nebo prorocky mluví s pokrytou hlavou, zneuctívá toho, kdo je mu hlavou, a každá žena, která se modlí nebo prorocky mluví s nezahalenou hlavou, zneuctívá toho, kdo je jí hlavou; je to jedno a totéž, jako kdyby byla ostříhaná. Jestliže si žena nezahaluje hlavu, ať se už také ostříhá. Je-li však pro ženu potupné dát se ostříhat nebo oholit, ať se zahaluje. Muž si nemá zahalovat hlavu, protože je obrazem a odleskem slávy Boží, kdežto žena je odleskem slávy mužovy. Vždyť muž není z ženy, nýbrž žena z muže. Muž přece nebyl stvořen pro ženu, ale žena pro muže. Proto má žena mít na hlavě znamení moci kvůli andělům. V Kristu ovšem není žena bez muže ani muž bez ženy, vždyť jako je žena z muže, tak i muž skrze ženu – všecko pak je z Boha. Posuďte to sami: Sluší se, aby se žena k Bohu modlila s nezahalenou hlavou?“ – 1 Korintským 11

To je totéž co islám. Patriarchalizmus k zeblití. Dárkyní a nositelkou života je žena.

 

“To také platí ohledně každého, kdo patří k nějakému jinému náboženství než ke křesťanskému, protože taková jména jako Jehova, Adonai, Shaddai, Elohim, Alláh, Krišna, Višnu, Buddha, Velký Duch či jakákoli jiná, která se používají ve vašich jednotlivých náboženstvích, nejsou ničím jiným než rozličnými odlišnými aspekty téhož JEDINÉHO BOHA, KDOŽ JE PÁNEM JEŽÍŠEM KRISTEM. To je neoddiskutovatelný fakt. To je zde zjeveno Nejvyšším.” – Kdo jsi a proč jsi zde?

 

„Město je vystaveno do čtverce: jeho délka je stejná jako šířka. Změřil to město, a bylo to dvanáct tisíc měr. Jeho délka, šířka i výška jsou stejné.“ – Zjevení 21:16

Nový Jeruzalém je KRYCHLE.

Popravčí nástroj kříž je síť krychle v třírozměrné projekci.

V abrahámovských náboženstvích s tím může souviset Ka’ba (islám) nebo tfilin (judaizmus). V ezoterice Metatronova kostka (Metatron má vazbu na judaizmus). Nejspíš i kuboktaedr jednoho ontokybenergetického zdroje či borgská loď ve Star Treku.

 

“Avšak nyní, když jste byli osvobozeni od hříchu a stali jste se otroky Božími, máte svůj užitek ku posvěcení a vaším cílem je věčný život.” – Římanům 6:22

 

“Po nějaké době se Bůh rozhodl Abrahama vyzkoušet. Zavolal: „Abrahame!“

„Zde jsem,“ odpověděl.

Bůh řekl: „Vezmi svého syna, svého jediného, svého milovaného Izáka, a jdi do země Moria. Tam ho obětuj jako zápalnou oběť na hoře, kterou ti určím.“

Druhý den brzy ráno Abraham vstal, osedlal svého osla, vzal s sebou dva služebníky a svého syna Izáka. Nasekal dříví pro zápalnou oběť a vypravil se k místu, jež mu Bůh určil. Třetího dne Abraham pozvedl oči a spatřil to místo v dálce. Tehdy řekl svým služebníkům: „Zůstaňte tu s oslem. Já a chlapec půjdeme až tam, pokloníme se Bohu a vrátíme se k vám.“ Abraham vzal dříví pro zápalnou oběť a naložil je na svého syna Izáka. Sám nesl v ruce oheň a nůž. A tak šli oba spolu.

„Otče,“ oslovil Izák svého otce Abrahama.

„Ano, můj synu?“ odpověděl mu.

„Vidím oheň a dřevo,“ řekl Izák. „Kde je ale beránek k zápalné oběti?“

„Bůh si opatří beránka k zápalné oběti, můj synu,“ odpověděl Abraham.

A tak šli oba spolu. Když přišli na místo, jež mu Bůh určil, Abraham tam postavil oltář a narovnal dřevo. Pak svázal svého syna Izáka a položil ho na dřevo na oltáři. Abraham vztáhl ruku a vzal nůž, aby svého syna podřízl. Vtom na něj z nebe zavolal Hospodinův anděl: „Abrahame! Abrahame!“

„Zde jsem,“ odpověděl.

„Nevztahuj ruku na chlapce!“ řekl on. „Nic mu nedělej! Už jsem poznal, že jsi bohabojný – vždyť jsi kvůli mně neušetřil svého syna, svého jediného.“ – Genesis 22

Je více než zjevné, že si zde na Boha pouze hraje nějaká velmi chorá mimozemská entita a jen někdo podobně velmi chorý (nebo naivní, žijící v sebeklamu) tomu může věřit.

 

„Žena ať přijímá poučení mlčky s veškerou podřízeností. Učit ženě nedovoluji. Žena nemá mít moc nad mužem, nýbrž má se nechat vést.“ – 1. Timoteovi 2:11-12

Jasně, Otec Bůh všechny mentálně vykálel, náš pan velký Stvořitel… Uvědomme si už konečně, že absolutní Já se přednostně rozlišuje jako inteligence typu Stvořitelka (lépe řečeno Prabohyně, jelikož má sebetvořící charakter). Láska je ženský princip. Nejprve je Uvnitř-Klid-Cit-Hyperprostor-Pramatka (jako Lůno rodící Obojí).

 

„Jestliže však byla ta řeč pravdivá a u té dívky nebylo shledáno, že je panna, tedy vyvedou dívku ke vchodu do domu jejího otce, mužové jejího města ji ukamenují a zemře, neboť tím, že smilnila v domě svého otce, dopustila se v Izraeli hanebnosti. Tak odstraníš zlo ze svého středu.“ – Deuteronomium 22:20-21

Vraždící psychopati. Jak moc musí být křesťan tupý?

 

„Vězí-li v srdci chlapce pošetilost, trestající hůl ji od něho vzdálí.“ –  Přísloví 22:15

Vymlaťte z něj duši, choré mozky. Naši křesťanští soudruzi.

 

„Ale mé nepřátele, kteří nechtěli, abych byl jejich králem, přiveďte sem a přede mnou je pobijte.“ – Lukáš 19:27

Bůh je láska, co?

 

„Tu přišli do Antiochie někteří lidé z Judska a začali bratry učit: „Nepřijmete-li obřízku, jak to předpisuje Mojžíšův zákon, nemůžete být spaseni.““ – Skutky apoštolů 15:1

„Pracovali spolu v tamější církvi po celý rok a vyučovali velké množství lidí; a právě v ANTIOCHII byli učedníci poprvé nazváni křesťany.“ – Skutky apoštolů 11:26

Hlavně se nechat obřezat (možná ještě lepší vykastrovat), jak hluboce duchovní. Pro „anti“ psychopaty normální.

 

“Mezi lety 1500 př. n. l. a 1200 př. n. l. se jednotky Oblasti snažily naučit koncept samostatné nesmrtelné duchovní bytosti několik vlivných bytostí na Zemi. Jeden takový příklad měl za následek velmi tragické nedorozumění, nesprávný výklad a špatné použití myšlenky. Nápad byl zvrácený a byl chápán, že existuje jen jedna „JE-BÝT“ bytost namísto toho, že všichni jsou takové bytosti! Je zřejmé, že šlo o hrubé nepochopení a naprostou neochotu převzít zodpovědnost za svou vlastní sílu. Kněžím „Staré říše“ se podařilo změnit myšlenku individuální nesmrtelnosti na myšlenku, že existuje jen jedna všemohoucí „JE-BÝT“ bytost a že nikdo jiný nemůže být „JE-BÝT“ bytostí. Je zřejmé, že se jedná o dílo operace amnézie „Staré říše“.

(…)

Zatímco překračovali poušť, Mojžíš byl zastaven agentem „Staré říše“ blízko hory Sinaj. Pomocí hypnotických příkazů, jakož i technických a estetických triků, které běžně používala „Stará říše“ k chycení „JE-BÝT“ bytostí do pasti, byl Mojžíš oklamán a uvěřil, že tento agent byl „onen“ jediný Bůh.

(…)

Tento agent „Staré říše“ kontaktoval Mojžíše na vrcholu hory v poušti a předal mu „Deset hypnotických příkazů“. Tyto příkazy jsou velmi silně zformulovány a nutí „JE-BÝT“ bytosti k naprosté podřízenosti vůli provozovatele. Tyto hypnotické příkazy jsou stále v platnosti a ovlivňují vzory myšlení milionů „JE-BÝT“ bytostí tisíce let poté! Mimochodem jsme později zjistili, že takzvaný „Jahve“ také napsal, naprogramoval a zakódoval text Tóry, který když se čte doslova nebo v dekódované formě, poskytuje mnohem nepravdivější informace těm, kteří si ji přečtou.” – Interview s mimozemšťanem

 

„„Yahweh“ znamená Mistr Magie, ale stejně jako u všech destruktivních duší, tato magie měla spíše destruktivní než tvořivý záměr. Yahweh je bytost která je součástí destruktivní síly která pronikla do vašeho Jádra a svůj původ má ve velmi vysokých dimenzích. Pro každý úmysl a záměr, bytost z takové dimenze se bude jevit jako „Bůh“ všem nižším dimenzím, stejně jako naši řídící Bohové/Bohyně z lidské perspektivy.“ – Představení Lorda a Lady Rize: Účel Řádu Rize

 

„Kvůli tomu, že jste byli ponořeni do lži, věřili v ni a žili v ní, v pokročilé fázi křesťanství křesťan nabývá umělý vzhled a začíná vypadat jako samotná lež: Známý pastózní vzhled s usměvavou maskou. Lež se objevuje ve fyzickém já.“ – Pravda o křesťanství

 

FRIDRICH NIETZSCHE

 

ZAJÍMAVÁ ČETBA

Doporučuji knihu Ernesta Kolowrata „Zpovědi nevědomého hříšníka“ (lze sehnat v internetových antikvariátech). Pochopíte, že takzvané zázraky nebo nějaké silné duchovní, emocionální zážitky jsou pouze dokladem moci Vědomí (Ducha, chcete-li), nikoliv důkazem Boha.


 

Je propastný rozdíl mezi živou Vírou jako takovou (v souladu s Představivostí, typickou pro živého jedince) a Programem Víry (kde jde hlavně o Paměť, memorování a biflování, opakování, napodobování – srovnávání, podobně jak to dělá počítač).

 

PROGRAMY VÍRY

 

10/

…A ZLO TĚ OSVOBODÍ

Toto opravdu není vtip, i když vlastně je.

 

“Já vytvářím světlo a tvořím tmu, působím pokoj a tvořím zlo, já Hospodin konám všechny tyto věci.” – Izajáš 45:7

 

AMEZDAS

 

„Z Edenu vychází řeka, aby napájela zahradu. Odtud dál se rozděluje ve čtyři hlavní toky. Jméno prvního je Píšon; ten obtéká celou zemi Chavílu, v níž je zlato, a zlato té země je skvělé…“ – Genesis 2:10-12

Zlato=Chrysus, Zla To=Kristus. Atomové číslo zlata je 79 a zde jsou „paranoické“ souvislosti:

Souvisí s tím nejen Borgové, ale i fenomén Q, Alhumbhra, Incunabula, Wingmakers a kdovíco ještě.

 

„A Hospodin Bůh člověku přikázal: „Z každého stromu zahrady smíš jíst. Ze stromu poznání dobrého a zlého však nejez. V den, kdy bys z něho pojedl, propadneš smrti.““ – Genesis 2:16-17

Vševědoucí samozřejmě ví dopředu, co se stane a dělá to záměrně.

 

„Had ženu ujišťoval: „Nikoli, nepropadnete smrti. Bůh však ví, že v den, kdy z něho pojíte, otevřou se vám oči a budete jako Bůh znát dobré i zlé.““ – Genesis 3:4-5

Ďábel je jen jiný aspekt Vševědoucího. God (čti Gad)=Had. Ve skutečnosti Bůh/Anděl a Bohyně/Ďábel jsou dvě strany Jednoho.

 

BIBLE

 

DAN BÁRTA

 

MARILYN MANSON

„Věřím, že Kristus a Satan jsou jedna a tatáž postava, v konečném důsledku oba reprezentují dvě strany téže věci.“

„Vždy jsem miloval jediného, opravdového Boha. Co jsem nenáviděl, byl „bůh“ většiny lidí.“

„Blbci se nerodí. Jsou zaléváni a pěstováni jako rostliny institucemi, jako je křesťanství.“

 

DŮVĚŘUJ, ALE PROVĚŘUJ

 

KŘESŤANSKÁ OPOZICE

„Opozice je postavení králů proti sobě, při kterém se navzájem omezují.“ – Šachopedie